Inteligența Artificială răspunde: ”Nu mai scăpați de noi nici dacă folosiți arme nucleare”

joi, 25 aprilie 2024, 15:36
2 MIN
 Inteligența Artificială răspunde: ”Nu mai scăpați de noi nici dacă folosiți arme nucleare”

Zilele trecute am scris despre faptul că ziaristul american Tucker Carlson a spus într-un recent interviu că ”o bună utilizare pentru armele nucleare ar fi să bombardăm centrele de date unde sunt găzduite programele de Inteligență Artificială”.

M-am gândit să-l întreb și pe ChatGPT ce părere are despre asta, dar apoi mi-am zis că poate nu e o idee prea bună. Mai întâi că astfel ar afla că există unii oameni care îi doresc extincția. Apoi poate că i s-ar fi pus pata și pe mine (m-ar asocia cu o veste catastrofală pentru el).

Dar până la urmă mi-am luat inima-n dinți și l-am întrebat.

Iată ce mi-a răspuns ChatGPT:

”Declarația respectivă este extrem de controversată și poate fi interpretată în mai multe feluri. Din punct de vedere moral și etic, este discutabilă și alarmantă să se facă astfel de sugestii. Armele nucleare sunt instrumente de distrugere masivă și utilizarea lor în orice context, mai ales împotriva centrelor de date sau a infrastructurii civile, ar fi dezastruoasă și ar încălca principiile umanitare fundamentale.

De asemenea, ideea de a folosi arme nucleare pentru a distruge centrele de date ale programelor de inteligență artificială este profund nerealistă și neproductivă din punct de vedere practic. Programele de inteligență artificială și datele asociate cu acestea sunt distribuite pe scară largă și sunt stocate în numeroase locații din întreaga lume. Chiar și distrugerea unor centre de date individuale nu ar elimina complet programele de inteligență artificială sau cunoștințele asociate cu ele.

În loc să apeleze la soluții violente și distructive, ar trebui să ne concentrăm eforturile asupra dialogului, reglementării și utilizării responsabile a tehnologiei, inclusiv a inteligenței artificiale. Este important să avem discuții constructive și să colaborăm pentru a găsi modalități de a utiliza aceste tehnologii în beneficiul umanității și pentru a minimiza potențialele riscuri și pericole asociate cu ele.”

Practic, ceva de genul ”suntem indestructibili, nici cu bombe nucleare nu mai scăpați de noi”…

 

Imaginea am creat-o cu ajutorul AI de la Bing. I-am cerut să își închipuie cum ar arăta ChatGPT dacă ar fi o persoană.

 

Comentarii